We hebben er een Turbotop van gemaakt van 16-17 uur vanwege de lockdown die om 17 uur begon. Het was dus kort en krachtig! Dankzij de sprekers hebben we kunnen proeven aan zes boeiende onderwerpen en initiatieven. Voor elk onderwerp zijn meedenkers en helpers gevonden. 

Uitkomsten

Make a Difference Desk – Er komt een balie in de buurt waar toeristen en bewoners een altijd een klein klusje kunnen vinden om hun bijdrage te leveren in de buurt. Helpen bloembollen planten, kleding naar het inloophuis brengen, een concertje verzorgen, voor iemand boodschappen doen… Hiervoor worden meedenkers gezocht over welke activiteiten en succesfactoren? Er is een co-creatiesessie in de planning in de week van 13 december.

Ongekend.Zeedijk – Van 10 dec tot 10 januari zijn in het kader van Amsterdam 750 worden op de Zeedijk de ongekende verhalen gepresenteerd in de vorm van kunst in de etalages plus audio. Wie willen dat helpen bekend maken?

De Digitale Buurt – Welke digitale middelen kunnen een (deel)oplossing zijn voor de uitdagingen in de buurt? Waag en bewoner George Hulshof nemen het initiatief om dat te verkennen en vertalen naar de ontwikkeling van waardevolle middelen. Wie willen er meedenken?

De Aprilfeesten – De aprilfeesten zijn een buurtinitiatief met als doel het buurtkarakter te bewaken. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Wie willen daarover meedenken?

Inloophuis de Kloof – Het inloophuis voor daklozen aan de Kloveniersburgwal heeft in deze tijd tekort aan warme (heren)kleding, schoenen, slaapzakken, rugzakken, tentjes. Wie kunnen helpen met spullen en/of werving?

De Buurtbeurs – In 2022 experimenteren we met het betrekken van bewoners bij het invullen van lege winkel- en horecaruimten. Zowel met idee├źn als door crowdfunding/ mede-eigenaarschap. Wie willen hier op enige manier bij betrokken zijn?