Uitkomsten

Het was een hele vrolijke bijeenkomst met allemaal concrete plannen en onderlinge hulp daarbij.

We bespraken:

De Hoodlab, die van 16 sept tot 2 okt elke do-vr-za, plus zondag 26e op het ‘zwarte pleintje’ staat. Doel: jongeren bedenken wat voor plek zij in de buurt willen. Inhoudelijke bijdragen en inspanningen voor de promotie welkom!

Content voor de buurt, een plan van Joachim om social media kanalen te maken met een goeie hashtag, waarop dagelijks content uit de buurt gepost wordt. Doel: internationaal laten zien dat we een buurt zijn waar gewoond wordt. Nodig is iemand die een paar uur per week het kanaal bijhoudt.

De campagne bij ondernemers die op 13 sept wordt geco-creëerd door bewoners, ondernemers en andere creatieve buurttypes. Welke sleutelfiguren onder de lokale ondernemers willen die middag deelnemen?

Het Samen Stadmaken: de gemeente betrekt ook graag buurten bij de nadere invulling / uitvoering van de Omgevingsvisie. Hoe willen we als buurten met de gemeente samenwerken? Dat is het onderwerp van een conferentie op 2 november, waar Elena een rol bij speelt. Daarom wil ze in oktober alvast inbreng verzamelen in de buurt. Wil je betrokken zijn? Laat het weten!

Daarna hebben we een rondje korte oproepjes gedaan. Van kernlid bij Red Light Arts and Culture tot uitnodiging om met The Bulldog bij het Leger des Heils te komen koken – er kwam vanalles voorbij. Als aanvulling daarop: twee horeca-ondernemers konden gisteren niet deelnemen vanwege personeelstekort; Priscilla van Restaurant-Café In de Waag en Nicolet van PANCAKES. Dus ken je misschien iemand die in de horeca aan de slag wil? Laat het me weten en ik breng jullie graag in contact!

Ook hebben we bedacht hoe we de €1.000 gaan uitgeven die vanuit Fonds voor Centrum zijn toegekend aan de Stadshart Top. Deze worden ingezet voor branding van de Stadshart Top:

  • Brainstormsessie, definiëren van kernwaarden
  • Ontwikkelen van een visueel beeld / logo
  • Maken van een fotopalet


Het budget wordt gebruikt als vergoeding van de grafisch vormgever en fotograaf, en voor de productie van materiaal.
Daan, Sander, Jeanne en Elena nemen dit mee bij hun overleg over het vervolg van de Top. 

Er was bovendien een nr 2 favoriet idee om een jongere te betalen om een social media kanaal bij te houden met toffe content uit de buurt. Onder leiding van Joachim zal dit idee verder vorm krijgen en kunnen we vast wel een budget vinden om ook dit te doen. (Fonds voor Centrum? Subsidie Buurtinitiatief? …?)

De Stadshart Top #6 zal worden ingevuld door Sander (Waag Future Lab), Daan (Boomsspijker), Jeanne (It’s OK bij de Oude Kerk) en Elena samen. We verkennen namelijk een samenwerking om de Stadshart Top voort te zetten en uit te breiden qua deelnemers, typen vormen en fantastische uitkomsten.