Uitkomsten

Er waren 28 deelnemers, zoals altijd een heerlijke mengelmoes vanuit bewoners, ondernemers, gemeente, culturele en maatschappelijke instellingen enzovoort.

We bespraken…

Nieuwmarkt Groen 2030 (Stefanie) – er is gebrainstormd over manieren om de Nieuwmarkt te vergroenen: bomen, graszoden, autovrij, waterdoorlating, kruidentuinen en meer. Welke creabea wil helpen hier een moodboard voor te maken?

Buurtkunstcentrum bij nieuwe Bonne Suits winkel (Justus en Bonne) – Bonne Suits op de Warmoesstraat wordt tevens een plek voor pubers om neer te dalen en zich te uiten. Er is contact gelegd met mensen die met de jeugd werken. Vraag is nog: waar kan ca 20.000 euro gevonden worden voor een muziekstudio?

Buurtagenda (Judith) – er is nagedacht over de invulling van een Buurtagenda, waar we van elkaar kunnen zien waar iedereen mee bezig is. Wie wil straks een eerste versie testen?

Meer mensen in beweging! (Daan) – de vraag hoe meer mensen te activeren, is uitgewerkt in idee├źn om mensen te ‘betoveren’ om vuil op te rapen en daar op verschillende manieren voor te belonen.

Gedragscampagne Wallen (Michel en Elena) – aan de hand van de eerste concept-posters is er meegedacht over het digitaal bereiken van oa jongeren, welke fotografie passend zou zijn en andere kritische punten om rekening mee te houden.