Uitkomsten

In de eerste sessie zijn 8 plannen bedacht, waarvan een gedeelte ook in gang is gezet. Dit waren de plannen, inclusief de hulpvraag per plan die in de groep werd gegooid:

  1. Plastic van grote bedrijven omtoveren – Met het ‘moeilijke plastic’ van grote bedrijven worden gebruiksartikelen en kunstwerken gemaakt. Misschien terrasstoelen? Vraag: Wie heeft er ingangen bij Starbucks, FEBO, McDonald’s of een dergelijk bedrijf? 
  2. Pay with a Good Deed – Toeristen kunnen een goede daad doen in de buurt en worden beloond met iets leuks. Hulpvraag: welke idee├źn zijn er voor wat de toeristen kunnen doen? 
  3. Leegstaande ruimtes tijdelijk laten invullen door kunstenaars – en zo toeristen ook wat anders laten zien van de buurt. Hulpvraag: contacten richting leegstaande locaties 
  4. Buurttuintjes aanleggen in de kademuren 
  5. Werken in de buurt is wonen in de buurt – hoe kunnen ruimten zoals boven winkels worden benut voor bewoning? Vraag: wie wil er met ons hierover nadenken? 
  6. Dubbele functie voor hotelkamers – als ze leeg zijn, kan er gewerkt worden. Vraag: contact met hotels die dit doen, of waarvoor dit interessant kan zijn. 
  7. High end dagopvang voor ouderen – met kwaliteitsaanbod van activiteiten. Vraag: is daar belangstelling voor bij de doelgroep in de buurt? 
  8. Speurtocht voor jongeren – coole activiteit op de Wallen voor jeugd vanaf 10, zoals een escape room