Het initiatief van drie buren met Initialen B.,L,en Y. Verder niets. In eerste instantie ging het alleen om fatale eenzaamheid te bestrijden. Laatste Hulp Bij Ongelukken was het idee waarmee wij de wereld in getrokken zijn om mensen te mobiliseren om een burennetwerk op te zetten.

Gaandeweg realiseerden wij ons dat één-voor- één een beter doel is. Dat je zelf een directe buur hebt waar je mee afspreekt wat er in geval van nood gedaan kan worden door de buur. En dat die buur op hun beurt dat met een andere buur afspreekt. Zo blijft het licht en luchtig en dichtbij en ontstaat er toch een netwerk waarbij je niet als buren met het nare gevoel blijft zitten van: “ had ik maar contact gemaakt toen het nog kon”.

Feit blijft dat je alleen maar je best kunt doen en soms helaas niet iedereen mee krijgt. Wij hebben prachtige tools ontwikkeld waarmee je samen met die ene buur iets kunt afspreken: de SOS kaart. Die kun je via onze website BLYONLINE.nl vinden en krijgen.

Wij hebben inmiddels een website en een goed netwerk opgebouwd met gemeente en organisaties zoals HVO Querido en Leger des Heils.

Wat wij blijven doen is met een briljant plan per keer, de wereld een beetje mooier en liever maken voor iedereen.

Contact : [email protected]

Terug naar Initiatieven overzicht →

LHBO-kit