FAQ

Bij de Stadshart Top is iedereen welkom met een actieve relatie tot de oude binnenstad van Amsterdam (Wallen/Nieuwmarktbuurt). Dat zijn bewoners, mensen die werken in of voor de buurt en iedereen die zich voor deze buurt inzet.

Er zijn 8 Toppen per jaar, waarvan één Grooote Top met een uitgebreider programma voor ontmoeting, visievorming en samenwerking.

Iedereen mag zich bij de Stadshart Top uitdrukken in een taal naar keuze. In de praktijk wordt er daarom vooral Nederlands gesproken. Af en toe is er ook een presentatie of tafelgesprek in het Engels.

Dat kan via de MELD JE AAN knop hierboven of ga direct naar het aanmeldformulier.

Deelname aan de Stadshart Top is gratis. We zijn blij dat je tijd wilt besteden aan onze fantastische buurt.

Ja, suggesties voor onderwerpen zijn heel welkom. Voorafgaand aan elke Top bekijken we wat er speelt in de buurt en welke suggesties zijn gedaan. We kiezen de onderwerpen waar de meeste daadkracht en energie in zit, waarbij we ook letten op een diverse samenstelling van thema’s.

Het succes van ieder idee valt of staat met de initiatiefnemer(s). Wanneer een of meer mensen de schouders onder een idee willen zetten, kunnen ze in de Top een hulpvraag stellen aan de buurt. Ook kunnen er in overleg contacten worden gelegd of vervolggesprekken worden gefaciliteerd met een ruimte en gespreksleider.

De Stadshart Top vertegenwoordigt niet de buurt richting de gemeente bijvoorbeeld. We hanteren het principe DOEN = BESLISSEN. Wie zelf in actie komt, beslist daarmee per definitie wat er gebeurt. Zo geven we stapje voor stapje actief de toekomst van de buurt vorm, in onderlinge samenhang.

De Stadshart Top is mogelijk dankzij een combinatie van gemeentesubsidie en inzet van de mensen en organisaties erachter: Boomsspijker, It’s OK, Waag en Elena Simons.